En svår väg att vandra

Vid en eller annan punkt under skolgången infinner sig skoltröttheten, man känner noll inspiration att kliva upp ur sängen och bege sig iväg till skolan där man får spendera timmar vid skolbänken. I slutet av dagen är man trött mentalt, det finns inte mycket ork kvar att göra så mycket annat den dagen när man väl har slutat förutom att eventuellt umgås med någon vän om det inte är några läxor som behöver göras. Skolan tar egentligen upp mer tid än bara en tid man spenderar vid solbänken, även när man kommer hem finns det arbete att göra och det är inte så konstigt så många elever tröttnar på detta. Man har ingen ekonomi som tillåter nåra större utsvävningar när det gäller nöjen och annat, man brukar kalla sig själv för fattig student när man pluggar och till viss del stämmer det. Materialet man måste köpa för att kunna läsa sina kurser är långt ifrån billigt och de flesta lär sig uppskatta det som just den staden de pluggar i erbjuder gratis.

Extra inkomst

Många studenter söker andra vägar där de kan tjäna ihop en slant, extra jobb under den lilla tid de har ledigt ger visserligen en extra slant men det innebär för det mesta sena nätter eftersom man måste kompensera tiden för studierna och då får detta bli på nätterna. Sena nätter ger inte direkt utrymme för en skarp hjärna och koncentration under lektionerna, det resulterar i att man inte kan nå de resultat man egentligen är kapabel till och skolgången blir inte som man hade hoppats. Det finns dock andra vägar som elever väljer för att dryga ut kassan, vägar som inte kräver att de åker någonstans eller behöver lika mycket tid, dock är det lätt att fastna så timmarna flyger förbi ändå. Många vänder sig till spel på nätet som ett sätt att lyckas få ihop de där extra pengarna man kan tycka sig behöva, även om detta är ett roligt sätt att tjäna pengar på så kan konsekvenserna vara förödande om man inte har kontroll över sig själv.

Sagor som lockar

Sagor som lockar

En hel del studenter som börjar med detta väljer tillslut att hoppa av för att istället rikta in sig på en karriär inom online poker, det är inte bara en student som gör detta varje år utan en hel drös. De som blir framgångsrika efter att ha hoppat av är inte alls många, sagorna om de som hoppat av skolan och misslyckats är så himla många fler än de som faktiskt lyckas. Men det är sällan man hör om dessa historier, vi hör mycket hellre sagor om de som gjort det omöjliga än de som misslyckats och därför är det framgångssagorna som lyfts fram. Så det är här som de fattiga studenterna ser sina chanser att antingen tjäna in en bra extrainkomst eller bli miljonärer snabbt.

Skolan först

Men är det verkligen en bra idé att lämna skolan för att satsa på en karriär inom pokern? Det är svårt att ge ett enkelt svar på denna fråga, allt beror på vem som ställer den. Skulle en spelare som precis gett sig in i pokervärlden ställa denna fråga så skulle svaret vara nej, utan erfarenhet och väl uppbyggda färdigheter är det svårt att ens börja försörja sig på pokerspelandet. Om det däremot skulle komma fram en spelare som spelat under en längre tid och har spelat hem en hel del vinster så skulle svaret ha varit ett annat, dock så skulle det istället bli en diskussion om man verkligen är duktig nog att klara sig på detta. Men det generella rådet skulle vara nej, det är inte en bra idé att välja bort en utbildning för en karriär inom poker, ha det istället som en hobby vid sidan av och blir du bra nog att klara dig på detta när du är färdigutbildad så gör det. Dock får man komma ihåg att precis som man själv är duktig precis nu så kommer det komma fler som är än mer duktiga i framtiden, och kan man inte hålla sig på deras nivåer så kan man inte ta sig fram inom denna världen.

Små, små källor

Små, små källor

Det allra bästa man kan göra om man har förälskat sig i detta spel är att vända sig till internet under den tiden man inte har skola eller skolarbete hemifrån att ägna sig åt, det är på det sättet jag själv gör. Försöka hålla sig borta från spelet är inte det lättastes medan mina vänner ägnar sin lediga tid åt att sälja saker man inte längre behöver på Tradera eller Blocket medan de spännande följer matcherna på tv i den sport det kan tänkas vara just då, så kan man hitta mig med min surfplatta uppkrupen i ett hörn med koncentrerade ögon medan jag tar spela spel hos king.com eller hos pokerstarscasino.com. Även om vi alla har olika sätt att tjäna en extra slant på ett underhållande och avkopplande sätt som ger ett avbrott från studierna så kan vi i slutändan stötta oss mot den utbildning vi ändå får när vi är klara och först då ta beslutet om man ska välja den kontroversiella vägen eller följa strömmen.