Högskolekurser som du inte visste om

Här i Sverige finns det många universitet att välja mellan när det kommer till att välja drömutbildningen. Vare sig drömmen är att bli lärare, ekonom eller jobba som skribent så finns det flera utbildningar runt om i landet. Det finns också väldigt många bra kurser att läsa om man inte vill ta sig ann en hel utbildning på en gång eller om man än inte är helt säker angående vad man skulle vilja studera till. Att bara gå en kurs kan ibland vara en bra ingång till att inse vad man skulle vilja fördjupa sig i ytterligare eller i vissa fall kan man inse att man får ändra planerna angående den utbildningen man en gång trodde att man ville söka. Det är bra att det fins enskilda kurser att söka på högskolorna och universiteten runt om i landet. En del av kurserna som finns bland kursutbudet är dessutom kurser som inte anses som de mest vanliga kurserna och som många faktiskt inte vet om att finns och här är några av dem.

Fem annorlunda kurser att läsa på högskolan

Vampyrfiktion på Linneuniversitetet är en litteraturkurs där man som studerande får lära sig mer om vampyrer. Fokuset ligger på vampyrer som har gestaltat böcker och filmer. Det är en drömkurs för alla som gillade twilight eller för de som följde tv-serien true blood när den gick på teve. Glöm inte att anteckna all viktig information i ett snyggt anteckningsblock, finns att köpa här. Kurser går enbart att läsa på distans.

Katters personlighet och kommunikation är en kurs som går att läsa på Linköpings universitet. För alla som tycker om det gosiga pälsdjuret så kan det vara en smart kurs att läsa för att förstå sin fyrbenta familjemedlem lite mer. Kurser bedrivs på kvällstid och går igenom kattens historia och hur man idag ska kunna prata bättre med sitt husdjur och därmed kunna förstå varandra bättre.

Livets mening går det att fördjupa sig i på högskolan i Skövde. Kurser går främst igenom vad livets mening betyder på filosofiskt sätt. Om man efter kursstart vet meningen med livet vet man förstås bara om man har gått kursen men i vilket fall som helst så bjuder kursen på intressant innehåll. Kursen är en distanskurs.

Amerikansk humor kan man läsa om så att man skrattar om man vill på Uppsala universitet. Kursen bedrivs på engelska så man bör ha läst engelska C/3 på gymnasiet eller ha 90hp i litteraturvetenskap eller något språkvetenskapligt ämne för att klara av kursen. Kurser går igenom litteratur samt det så kallade ‘off color’ humorn som bland annat många Amerikaner tycker om. Kursen går också igenom utvecklingen kring komedin som synts till på filmer och tv-skärmen och såklart ståuppkomiken.

Fotbollens historia kan man som fotbollsintresserad fördjupa sig i på Malmö högskola. Kurser går igenom fotbollshistorien fram till vad fotbollen är idag både här i Sverige men även internationellt. Kurser går också igenom regler kring fotbollen och mycket annat som rör sporten. Kursen kan läsas i klassrum men också på distans.