Om att studera på karolinska institutet

Om drömmen länge har varit att jobba med människor i något vårdyrke och man nu är redo att göra drömmen sann genom en utbildning så kan ett bra alternativ vara att börja studera på Karolinska institutet som ligger beläget i Solna samt Flemingsberg. På skolan kan man läsa till allt från optiker till läkare eller varför inte satsa på att bli barnmorska. KI är ett universitet där det bara finns vårdutbildningar så är det läkare man vill bli eller något annat inom vårdyrkena så kan KI verkligen vara ett smart val eftersom man då verkligen befinner sig i rätt miljö men andra vårdstudenter. Skolan är dessutom det enda universitet i hela Sverige som är helt inriktade på just vårdutbildningar och därför har de dessutom också det bredaste utbudet av just vårdutbildningar.

Man kommer som studerande på skola dessutom få undervisning av forskare vilket också har visat sig vara en mycket bra utbildning. Vill man inte ta sig ann en hel utbildning så är det även möjligt att bara studera någon eller några enskilda kurser. Bland annat finns det en kurs som handlar om naturläkemedel men också många andra kurser. Att bara gå en kurs kan vara en bra ingång för att vara säker på om KI är rätt skola att börja studera på eftersom de flesta utbildningarna ändå är ganska långa så är det till fördel om man känner sig trygg med sitt val av skola. Bra att veta också är att det går att skugga en elev som redan går på skolan om man är intresserad av att själv söka till skolan i framtiden. Att skugga en elev innebär alltså att man får tillsammans med en elev följa med på föreläsningar och se hur studentlivet ser ut. Glöm då inte heller att anteckna ner all viktig info, kanske i ett eget designat block som går att titta närmare på här.

Chansen att studera utomlands finns

Som studerande har man om man vill chansen att stunderna en del av sin utbildning utomlands eftersom det finns samarbeten med hela 150 andra skolor. Detta har också resulterat till att skolan blivit en internationell plats för naturligtvis har även många internationella studenter valt att studera på just KI. Att ha studerat en del av sin utbildning utomlands är väldigt bra sedan när man är färdigutbildad och ska ut på arbetsmarknaden. Arbetsgivarna tycker nämligen väldigt ofta att det är något bra och det blir därför en stor merit i ens cv att man har studerat i ett annat land. Man kan läsa delar av utbildningen i bland annat USA, Nya Zeeland, Australien och Kina. Exakt vad som gäller för att studera utomlands är lite olika beroende på vilken utbildning det är man läser.

På Campuset i Solna finns det flera matplatser där man kan äta om man tagit med egen mat till skolan. Det finns mikro så att man kan värma maten och såklart även någonstans att sitta. Har man inte tagit med egen mat så kan man istället beställa mat på skolans caféer och restauranger. Läget ser likande ut på campuset i Flemingsberg men med några färre caféer och restauranger än vad Solna erbjuder.