Södertörns högskola

Södertörns högskola är ett populärt lärosäte som ligger i Huddinge, Stockholm. På skolan kan man hitta ett stort utbud av högklassiga utbildningar och det finns program med inriktning mot bland annat journalistik, ekonomi och juridik.

Hur allting började

Skolan uppkom på grund av ett beslut från riksdagen där det först var tänkt att man skulle bygga ut Stockholms universitet. Så småningom bestämdes det dock att den nya byggnaden skulle få stå på egna ben och blev därför placerad i Huddinge istället för att utgöra en förlängning av universitetet i Stockholm. I början samverkade de båda skolorna och de delade även rektor, men med tiden fick Södertörns högskola rätten att examinera sina egna elever och sedan dess har skolan bedrivit undervisning i sin egen regi.

Kursutbudet och studentlivet på Södertörns högskola

Högskolan har funnits sedan år 1996 och med tiden har tusentals elever tagit examen från skolans olika utbildningar. Som student på Södertörns högskola kan man välja mellan hela 70 olika program och det finns också mängder med intressanta kurser att ta del av. Med sitt stora programutbud och mängden av duktiga lärare och professorer i sin lärarkår är det inte heller svårt att förstå varför skolans popularitet har skjutit i höjden under de senaste åren. 2019 var mängden ansökningar till skolan högre än någonsin och program med inriktning mot förskollärare och ekonomi var särskilt populära bland de sökande. Skolan har också gott om medieutbildningar som har ett gott rykte i landet och för den som är intresserad av att utveckla sitt skrivande så är deras journalistikutbildningar ett bra val. En stor del av kurserna finns dessutom att tillgå både på grundnivå och på avancerad nivå.

studerande

Som student på högskolan har man tillgång till ett stort bibliotek med generösa öppettider. För den som drömmer om att se sig om i världen kan också ansöka om att få studera utomlands och studera en termin eller ett helt år i till exempel England. Om man är riktigt äventyrlig kan man även ansöka om att studera i länder som Japan eller Kanada.

Södertörns Högskola har dessutom tillgång till många andra användbara resurser som extra lärarstöd, vilket kan vara en stor fördel för studenter som behöver hjälp och stöttning under sin studietid. För den som vill jobba extra har skolan flera extrajobb som man kan söka, till exempel biblioteksvärd. Södertörns högskola gör det också lätt att nätverka, det finns nämligen gott om aktiviteter på campusområdet där man kan få tips angående sin skolgång samtidigt som man får en chans att lära känna nya vänner.

Forskningsprojekt som bedrivs på Södertörn

På Södertörn hittar man inte bara utbildningar på kandidatnivå, utan det bedrivs även viktig forskning på många av skolans inriktningar, till exempel inom miljöfrågor. Då ligger mycket fokus på punkter som miljöförändring och man studerar både förändringar inom ekosystemet och naturrättsfrågor. Om man är intresserad av att utbilda sig på Södertörns högskola kan man kika in på deras webbsida som erbjuder mycket allmännyttig information om både kursutbud, program och värdefulla insikter om hur livet på Södertörn ser ut.