Universitet i Göteborg

Göteborg är en bra stad om man vill utbilda sig inom sitt drömyrke vad det än må vara eftersom det finns så pass mycket utbildning i staden.

Drömmer man om att bli lärare, läkare, skådespelare eller kanske arbeta med ekonomi, det spelar ingen roll för utbildningar finns det gott om i Göteborg. Det innebär såklart att Göteborg är en riktigt bra studentstad även fast staden i sig inte är en studentstad i traditionell bemärkelse förstås. Många väljer att söka in på Göteborgs universitet men det finns även några andra skolor i staden som kan vara värda att titta in lite extra innan man bestämmer sig för vilken skola man vill spendera några år framöver på. Att välja rätt skola och utbildning kan många gånger vara klurigt och ibland kan det vara viktigt att man får rätt hjälp i processen till att faktiskt välja rätt. Den enda saken som är säker är att Göteborg kan erbjuda riktigt bra utbildningar till sina elever där erfarna lärare kommer vara till stöd under hela undervisningen så det finns en stor trygghet i att välja ett universitet i just Göteborg.

Utbildning för alla yrkesområden

Göteborgs universitet är ett statligt universitet i Göteborg som grundades 1954. Det är en populär skola och anses som ett av de bästa universiteten i världen då skolan blev rankad på plats 198 i tidningen ‘Times Higher Education’ 2018. På universitetet så finns det många utbildningar att läsa så det är därför en skola som passar de flesta personerna vare sig vad deras drömmar och mål i livet må vara. Handelshögskolan ingår i Göteborgs universitet och är en skola för den som vill studera ekonomi eller juridik. Handelshögskolan har funnits sedan 1923. Själva handelsundervisningen har funnits i Göteborgs redan från 1826 och var där med först med att undervisa i handel i hela landet men de ville att undervisningen skulle bedrivas på en lite högre nivå vilket tillslut blev handelshögskolan. Högskolan för scen och musik ingår i Göteborgs universitet och bedriver utbildningar för den som vill arbeta inom ett konstnärligt område. Högskolan bildades 2005 och blev där en samansättning av tidigare musikhögskolan, teaterhögskolan och operahögskolan. Chalmers tekniska högskola är en teknisk högskola i Göteborg som funnits sedan 1829 och har sedan 1937 ansetts som ett universitet. Chalmers är en mycket bra skola för de som vill studera teknik, naturvetenskap, arkitektur eller sjöfart. Efter en utbildning från Chalmers kan man känna sig trygg ute på arbetsmarknaden.


Utbildning för alla yrkesområden

Finns det drömmar om att en dag bli civilingenjör eller kanske arkitekt så är Chalmers en bra väg att gå. Skandinaviska Osteopathögskolan är en högskola i Göteborg för den som vill bli osteopat. På utbildningen så får man läsa bland annat anatomi, fysiologi, patologi samt osteopatiska ämnen där man blandar praktik med teori. Genom att hela tiden blanda praktik och teori kommer att resultera till att man känner sig trygg i sin yrkesroll när utbildningen är färdig. Utbildningen bedrivs under fyra år och det kommer vara möjligt att driva egen klinik då även entreprenörskap är en viktig del av undervisningen.