Universitetslivet i Lund

Att välja vilket universitet man ska studera vidare på efter gymnasiet och studenten kan vara väldigt svårt, oavsett om det är i en annan stad eller i sin hemort. Av alla universitet som finns är Universitetet i Lund det universitet som rankas högst bland Sveriges bästa universitet.

Universitetet i Lund grundades år 1666 och idag finns det 40 000 studenter och 7 400 medarbetare på universitetet. Och med det rankas Lunds universitet återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten.

I och med rankning har Lund blivit landets mest attraktiva studieort med ett av Skandinaviens bredaste utbud som är baserat på gränsöverskridande och ledande forskning. Universitet har en tydlig internationell profil med partneruniversitet i mer än 70 länder.

Ämnen att studera i Lund

Likaså som alla universitet har Lund ett flertals områden man undervisar och vetenskapar omkring, och dessa är:

  • Ekonomi
  • Humaniora och teologi
  • Juridik
  • Konst, musik och teater
  • Medicin
  • Naturvetenskap
  • Samhällsvetenskap
  • Teknik

Den högkvalitativa utbildningen och studentlivet i Lund erbjuder en resa där slutdestination är en akademisk examen och vägen dit kommer bli fylld med allt från kunskap till minnen med goda vänner som man skapar på vägen. Man har aldrig tråkigt i staden för studenter, då det finns ett flertals föreningar som har ett stort urval av aktiviteter till exempel fester, åtskilliga spex och debattklubbar.

Universitetslivet i Lund skiljer sig från andra universitetsliv i andra städer, med tanke på själva Lundastudent är unika. Oavsett vem man är, hur man än ser ut eller vart man än kommer från, står Lund med öppna armar redo att ta emot alla.

Det går ett rykte att Lund är staden som passar att flytta till när man har lämnat boet för studier, för dem flesta som blivit antagna och då flyttar hemifrån och tar första klivet in i vuxenvärlden. Där möts behöver man nu betala räkningar, skapa prioriteringar och lära sig planera är folkets vardag. Och eftersmo att Lund är en stad med ett många studenter, behöver man inte känna sig ensam om att hantera dessa utmaningar. Man omsluts av flertals personer som är i liknande situation och då kan bygga en vänskap och tillsammans ta igenom all vuxenlivets prövningar på vägen. Exempel på utmaningar är att betalaegna räkningar för första gången, tvätta kläder första gången eller att laga en mat på egen hand

Om man går på universitetet i Lund lär man sig ganska snabbt och individuellt hur man ska planera sin tid, vare sig om det handlar om att ha roligt på fester eller en lugn stund i biblioteket för studier. Men även lärdomen att laga storkok, sången om studenten och mycket mer skapas. Och man gör inte det ensam, man skapar ett band och gör det tillsammans vilket kan vara det värdefullaste under hela tiden man studerar. Det skapar en mognad och hjälper en tillsammans gå förberedda mot ett liv efter studierna med minnen för livet. Det var kontentanav att studera i Lund. Givetvis finns det även en hel del andra intressanta saker att göra i Lund. Förhoppningsvis skriver vi mer om detta i framtida artiklar. Lycka till!