Universitetslivet i Umeå

Att börja studera sig till en bra  inom det yrke som man vill arbeta med är nog en känsla som är  svårslagen. Äntligen har man kommit in på sin utbildning och är det Umeå universitet man kom in på så kan man dessutom känna sig stolt över valet av skola. För alla som funderar på att studera vidare men inte gör det än så är Umeå en bra stad att fundera på att göra det i. Universitetet erbjuder ett otroligt stort utbud av utbildningar och programmen är möjliga att läsa på tre olika nivåer vilket är förutbildningsnivå, grundnivå och avanceradnivå. För att kunna läsa på avanceradnivå krävs det att man ska ha högskolepoäng sedan innan. På Umeå universitet kan man plugga allt från media till magisterprogram i biomedicin så möjligheterna är stora för alla drömmar och intresseområden. Genom att möjligheterna är stora och det finns program att läsa för alla typer av människor så blir det enklare än någonsin att skaffa nya band till människor. Chansen att nu kunna bli vän med likasinnade personer är större än vad den kanske någonsin har varit. Vill man inte läsa en utbildning utan är mer intresserad av att bara läsa några kurser på universitet så finns det även väldigt mycket att välja på i deras kursutbud.

Studentlivet i Umeå är bra. Universitetsmiljön beskrivs som trevlig av studenterna och det finns tillgång till en bra blandning av att fokusera på sitt drömyrke samtidigt som man får många möjligheter till att umgås med sina vänner där i mellan. På fritiden kan man njuta av den fantastiska naturen, ta del av kulturlivet som staden erbjuder så som att gå på muséum bland annat. På campus kan man som student se framemot bland annat olika teaterföreställningar och författarbesök som dessutom är helt gratis. Staden har även många bra restauranger och uteställen.

Vart ska man bo?

Att hitta bostad i Umeå är egentligen inte så svårt utan det handlar mer om vilket behov man har. Vissa studenter är ute efter något litet, någonstans att sova medans anda vill ha en riktig lägenhet med balkong. För att lyckas få den bostaden man vill i Umeå så krävs det att man ställer sig i bostadskö. I bostadskön finns det allt från korridorsrum till större lägenheter att söka. Det kan många gånger rekommenderas att ställa sig i kön ungefär ett år innan det är tänkt att man ska flytta till Umeå för att lyckas få tillgång till den bostaden man vill ha. Förutom själva bostadskön är det smart att själv kontakta hyresvärden för att få tillgång till bostad. Sedan finns det också Facebook grupper för folk som vill hyra eller hyra ut sin bostad, det kan handla om ett rum i en lägenhet eller ibland hela lägenheten.

Har man inte fullständiga gymnasiebetyg så är det möjligt att läsa upp dem på någon av Umeås folkhögskolor innan man söker sig vidare till universitetet. Såklart erbjuder också folkhögskolorna utbildningar till de som redan har sina gymnasiebetyg så som journalistik och musik-program.